FOTO+VIDEO Bratislavu čaká bežecký ošiaľ aj obmedzenia v doprave

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 10:25 • 2 min
FOTO+VIDEO Bratislavu čaká bežecký ošiaľ aj obmedzenia v doprave

BRATISLAVA - Bratislavský mestský maratón je vypredaný. Tri dni pred štartom hlavných nedeľňajších pretekov organizátori potvrdili, že celkový počet prihlásených prekročil rekordnú hranicu 12-tisíc účastníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Veľmi nás teší enormný záujem, pre ktorý sme už v predstihu museli ukončiť možnosť registrácie," uviedol na tlačovej konferencii riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon 2017 Jozef Pukalovič. Priamo zaregistrovať sa pred štartom budú môcť už len deti vo svojich kategóriách. Celkovo je prihlásených 1260 maratóncov, vyše 3000 polmaratóncov, 2150 štafetárov, 1400 detí, 1200 účastníkov minimaratónu a 1400 desiatkárov, ku ktorým treba prirátať aj najmenších lezúňov a školákov zo súťaže Bavme deti športom. 

 

Trať povedie cez Starý most a Sad Janka Kráľa

 

Dvanásty ročník podujatia začína už v piatok sprievodnými akciami, v hale Elán je v rámci spolupráce so Slovenským atletickým zväzom (SAZ) pripravený program pre školákov. V sobotu sú na programe tradične detské behy (11.00 h), minimaratón na 4,2 km (14.00 h) a beh na 10 km (16.00 h). Chýbať nebude ani History Run - beh po pamiatkach mesta. Podujatie vyvrcholí v nedeľu o 10. hod  štartom maratónu, polmaratónu a štafetového behu. Trať tentoraz povedie aj cez rekonštruovaný Starý most a prvý raz cez najstarší park v strednej Európe - Sad Janka Kráľa.

 

Obmedzenia v doprave

 

Podľa hovorkyňe Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriany Volfovej, zmeny sa budú týkať niektorých autobusových, trolejbusových a električkových spojov najmä v nedeľu 2. apríla v čase približne od 9.00 h do 15.00 h, s obmedzeniami by však cestujúca verejnosť mala rátať už aj v piatok 31. marca a v sobotu 1. apríla. V nedeľu bude pri vrchole podujatia v akcii  aj 150 policajtov.

 

Jozef Metelka je ambasádorom, medaily bude odovzdávať Barteková

 

Ambasádorom je aj dvojnásobný paralamypijský víťaz v cyklistike z Ria de Janeiro 2016 Jozef Metelka, ktorý odštartuje hlavné preteky. Medaily v cieli sú pripravené pre všetkých bežcov, odovzdávať ich bude napríklad aj úspešná slovenská strelkyňa a členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Danka Barteková.

 

Domáca bežecká špička nebude kompletná

 

Premiérovo sa bude na maratónskej trati v Bratislave bojovať aj o slovenský titul v tejto disciplíne, hoci na štarte nebude kompletná domáca špička. Naposledy sa v hlavnom meste slovenský šampionát uskutočnil pred sedemnástimi rokmi ešte na Dunajskom maratóne.

 

Afrických bežcov nepozvali

 

Organizátori na tento ročník pripravili 24 noviniek, ktoré postupne predstavovali verejnosti. Upustili už od snahy pozývať špičkových afrických vytrvalcov, na štarte ale bude množstvo bežcov zo zahraničia. "Snažíme sa podujatie neustále vylepšovať, zjednodušiť registráciu a účastníkom zabezpečiť čo najlepší servis. Snažíme sa o rodinné podujatie pre všetky vekové kategórie a verím, že si to všetci užijú a v zdraví dobehnú do cieľa. Očakávame aj tisíce návštevníkov pri trati a pripomínam, že v meste budú platiť dopravné obmedzenia pre individuálnu aj verejnú dopravu," dodal Pukalovič.

 

Kompletný program bratislavnského maratónu nájdete tu

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies