FOTO Bratislavské módne dni sú tu: Aké novinky nás čakajú tento rok?

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 11:37 • 2 min
FOTO Bratislavské módne dni sú tu: Aké novinky nás čakajú tento rok?

BRATISLAVA - Bratislavské módne dni, ktorých jarná časť dnes odštartuje v priestoroch showroomu Jaguar, prináša viacero noviniek.

slovakia

left justify in out

Okrem tradičných prehliadok mladých slovenských návrhárov a návrhárok sa organizátori po prvý raz rozhodli uskutočniť samostatnú detskú módnu šou či predstaviť kolekciu venovanú moletkám. „Mimoriadny záujem o detské modely z uplynulých prehliadok nás doviedol k myšlienke vyčleniť detskú kolekciu na samostatnú šou,“ uviedla riaditeľka Agentúry Promotion Mária Reháková. Organizátorka podujatia tiež vysvetlila, prečo priestor na akcii dostala aj moletná móda od návrhárky Moniky Vontszemű. "Móda je naozaj pre všetky ženy, bez ohľadu na to, akú konfekčnú veľkosť nosia,“ vyjadrila sa Mária Reháková.

 

Deviaty ročník Bratislavským módnych dní počas dvoch dní na trojici prehliadok predstaví kolekcie návrhárok a návrhárov ako sú Robert Bartolen, Zlatica Hujbertová, Veronika Hložníková či Jana Pištejová. Príležitosť ukázať svoju tvorbu dostanú aj víťazi a účastníci súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény, ktorá tvorí súčasť módnej akcie. Sú to napríklad zoskupenie NuPPL, Blažena Ostrovská, Darina Fábriová či Zuzana Haková. Špeciálnym hosťom je talianska značka Dondup.

 

"Cieľom Bratislavských módnych dní je dávať priestor návrhárom a hľadať nové tváre slovenskej módy," vysvetlila na dnešnej tlačovej konferencii Mária Reháková. Ako uviedla, pred deviatimi rokmi, keď Bratislavské módne dni vznikali, sa ročne objavili traja až štyria návrhári. "Teraz je to už celá plejáda návrhárov," povedala. 

 

Organizátori na tlačovej besede prezradili aj niekoľko ďalších noviniek na rok 2014. Jednou z nich je módna prehliadka, ktorú ako letnú časť pripravujú pre verejnosť na Hlavnom námestí v Bratislave. Vyhlásili tiež tému súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény. Tento rok je ňou poetická ženskosť na návrh predstaviteľov značky Dondup. Víťaz alebo víťazka súťaže bude môcť absolvovať stáž u tohto talianskeho módneho domu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies