FOTO+VIDEO Bratislava sa zapojí do prestížneho celosvetového behu, viacero osobností sa spojilo pre dobrú vec

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 14:40 • 2 min
FOTO+VIDEO Bratislava sa zapojí do prestížneho celosvetového behu, viacero osobností sa spojilo pre dobrú vec

BRATISLAVA – Metropola Slovenska v tomto období prežíva bežecký boom. Podujatím Wings For Life World Run sa stala súčasťou celosvetovej charitatívnej bežeckej komunity, ktorá 7. mája odštartuje v 35 krajinách po celom svete jeden z najmasovejších behov vôbec. Výťažok organizátori venujú Nadácii Wings For Life, ktorá sa už niekoľko desaťročí venuje výskumu a hľadaniu účinnej liečby poraneniam chrbtice a miechy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Registrovaných je vyše 3000-tisíc ľudí, takmer o tisícku viac ako pred rokom v apríli. "Záujem nás veľmi teší, registrujeme bežcov z 50-krajín sveta.  Kapacita behu však ešte nie je naplnená," uviedol pre netky hlavný organizátor podujatia Peter Pukalovič.

 

Organizátori pripravili pre bežcov mimoriadne atraktívnu trať so štartom na nábreží Dunaja v Starom Meste, popri Gabčíkovu (60 km)  s cieľovou stanicou v obci Štvrtok na Ostrove (100 km). Tridsať minút po štarte začne pretekárov ´prenasledovať ´ špeciálne vozidlo - Catcher Car a účastníka, ktorého predbehne v pretekoch automaticky skončil. Víťazom sa stane bežec/bežkyňa s najdlhšie absolvovaným úsekom, výsledky sa budú vyhodnocovať celosvetovo.

 

Aj tento rok bude bežcov ´prenasledovať´z pozície vodiča Catcher Car-u motocyklový pretekár Rely Dakar Ivan Jakeš: "Najskôr pôjdem pätnásť kilometrovou rýchlosťou a postupne budem zrýchľovať, možno až na 20 km/hod. Aby náhodou nedošlo ku kolízii, účastníkom neodporúčam bežať v bezprostrednej blízkosti vozidla, to bude mať špeciálnu rampu na monitorovanie behu. Dúfam, že všetko bude tak ako má, a všetci si beh dostatočne užijú."

 

Dobročinnú udalosť podporuje viacero osobností z kultúrneho a športového prostredia vrátane Filipa Tůmu (herec), Mateja ´Sajfu´ Cifru (moderátor), Ivana Jakeša (motocyklový pretekár), Janky Dukátovej (vodný slalom), Mariána Ligdu (bývalý zjazdový lyžiar, sledge hokej), Petry Fašungovej (víťazka ročníka 2016), či Filipa Šeba (triatlon).  

 

"Musel by som dva roky cúvať, aby ste ma dobehli," zažartoval Sajfa, ktorý bežeckým tréningom už nevenuje takú pozornosť ako v minulosti a vo voľnom čase sa venuje viac bicyklovaniu a plávaniu. Filip Tůma prezradil, že na štarte určite nebude chýbať, ale ako dobehne na podujatí to si zatiaľ nevie predstaviť. "Moja príprava na beh je zatiaľ taká, že naň myslím, a vždy keď stretnem Marcela (Matanina, pozn.) sa vopred dohodneme na konkrétnom čase tréningu.  Žiaľ, zatiaľ zostalo len pri ústnej dohode," prezradil obľúbený herec.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies