FOTO Krvavé bombové útoky Islamského štátu v Sýrii: Viac ako 140 mŕtvych

NETKY.SK • 21 Február 2016, 22:37 • 2 min
FOTO Krvavé bombové útoky Islamského štátu v Sýrii: Viac ako 140 mŕtvych

DAMASK - Viac ako 140 ľudí prišlo dnes celkovo o život pri sérii bombových útokov v oblastiach Sýrie, ktoré kontrolujú jednotky verné prezidentovi Bašárovi Asadovi. K útokom na okraji Damasku a v meste Homs sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), uviedla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Najmenej 83 ľudí bolo zabitých a vyše 180 utrpelo zranenia pri výbuchoch v meste Sajjída Zajnab južne od sýrskej metropoly Damask. K explóziám došlo neďaleko uctievanej svätyne miestnych väčšinových šiitov.

 

Len niekoľko hodín predtým zahynulo najmenej 59 ľudí pri výbuchoch dvoch náloží v stredosýrskom meste Homs, hlavnom meste rovnomennej provincie. Došlo k nim vo štvrti obývanej menšinou šiitských alavitov, z ktorej pochádza aj prezident Asad.

 

K útokom v oboch lokalitách sa prostredníctvom sociálnych médií prihlásili sunnitskí militanti z organizácie IS. Pravdivosť vyhlásení nebolo možné overiť z nezávislých zdrojov, avšak podľa DPA korešpondovali s obdobnými vyhláseniami IS z posledných mesiacov.

 

Pri podobnom útoku koncom januára prišlo v rovnakej oblasti o život 71 ľudí vrátane piatich detí. K činu sa vtedy prihlásil tzv. Islamský štát.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies