FOTO Bohatí Briti prerobili atómový bunker na luxusný zámok, vydrží čokoľvek

NETKY.SK • 10 November 2016, 19:32 • 2 min
FOTO Bohatí Briti prerobili atómový bunker na luxusný zámok, vydrží čokoľvek

LONDÝN – Majetní Briti zrekonštruovali starý vojnový atómový bunker a vznikol z neho luxusný zámok s moderným vybavením.

slovakia

left justify in out

Nehnuteľnosť sa nachádza v dedinke Chislehurst neďaleko Londýna. Bola postavená počas studenej vojny v roku 1951 ako tajný úkryt pre vládnych úradníkov. Malo to byť jedno zo štyroch regionálnych riadiacich centier, z ktorých by vláda dokázala riadiť krajinu v prípade jadrového útoku.

 

Komplex je postavený z hrubých betónových stien a na orientáciu v budove existuje aj mapa. Elektrina a systém pre filtráciu vzduchu sú poháňané dieselovými generátormi. Bunker bol dlho opustený, kým bol v roku 1998 opäť kúpený a premenený v obývateľný priestor.

 

img

 

Pred dvoma rokmi ho zrekonštruovali vrátane výmeny starých okien i dverí a teraz je z neho príjemný teplý domov. Vnútri sa nachádza aj krytý bazén s pre-sklennou strechou, ktorá je typickou črtou pre tento komplex a podľa nej aj nesie názov „Sklenený dom.“

 

img

 

V budove sú tzv. inteligentné inštalácie, ktorými sa dajú jednoducho ovládať svetlá, závesy či okná. Sklenený dom v súčasnosti slúži ako luxusné ubytovanie pre turistov. Keďže bol postavený v absolútne odľahlom prostredí, aby zaručoval bezpečnosť a utajenosť, je ideálnym miestom na nerušený relax. Ak by ste po tomto zámku zatúžili, je údajne na predaj len za tri milióny libier.

 

img

 

img

 

img

 

img  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona