FOTO Betlehemské svetlo je už na Slovensku

NETKY.SK • 11 December 2016, 18:19 • 2 min
FOTO Betlehemské svetlo je už na Slovensku

BRATISLAVA - Slovenskí skauti v sobotu večer priviezli na Slovensko Betlehemské svetlo, ktoré prevzali od rakúskych skautov počas slávnostnej ceremónie vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Dnes doobeda ho odovzdali počas svätej omše vo Svite poľským skautom a následne ho v Poprade prijal prezident Andrej Kiska. „Svetlo bude aj vďaka slovenským skautom tradične putovať cez celé Poľsko, pobaltské krajiny a Rusko až na Sibír," informoval Marián Suvák z Ústredia Slovenského skautingu.

 

Dodal, že odovzdávanie Betlehemského svetla poľským skautom sa od vstupu Slovenska a Poľska do Európskej únie organizuje každoročne vždy na inej strane hranice. V minulom roku odovzdávali naši skauti svetlo v Poľsku, v Zakopanom. Tento rok sa tradícia odovzdávania rozšírila aj o Ukrajinu, kde si Betlehemské svetlo prevzali v Užhorode ukrajinskí skauti.


Počas posledného víkendu pred Vianocami budú už od skorého rána skautské posádky roznášať svetlo vlakmi po celom Slovensku a doručia ho do viac ako 330 miest a obcí a všade tam, kde nie je vlakové spojenie.

 

Betlehemské svetlo zažiari aj na najvyššie položenom obývanom mieste na Slovensku, na Lomnickom štíte. Dievčatá a chlapci zo Slovenského skautingu svetlo postupne roznesú do domácností, nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti a kostolov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies