FOTO Belgické úrady našli v lodnom kontajneri 170 kg kokaínu

NETKY.SK • 9 Február 2017, 15:53 • 2 min
FOTO Belgické úrady našli v lodnom kontajneri 170 kg kokaínu

BRUSEL – Celkovo 170 kilogramov kokaínu našli v januári v lodnom kontajneri plnom mrazenej zeleniny belgickí colníci. Informoval o tom dnes Európsky policajný úrad (Europol) s tým, že 150 balíkov drogy bolo ukrytých v batohoch.

slovakia

left justify in out

Loď s kontajnerom zeleniny smerovala z peruánskeho prístavu Callao do belgických Antverp. Madrid v rámci vyšetrovania zločineckej skupiny pašujúcej drogy z Južnej Ameriky do Európy získal informáciu, že najnovšia zásielka smeruje do Belgicka, a upovedomil tamojšie úrady.

 

Španielsko informovalo belgické úrady prostredníctvom Europolu, ktorý dlhodobo spolupracuje s oboma štátmi a vyhodnocuje a porovnáva získané informácie s vlastnými databázami. Europol má od roku 2001 špeciálny tím Focal Point Cola, ktorý sa zameriava na boj proti pašovaniu, výrobe kokaínu a obchodovaniu s látkami potrebnými na výrobu drogy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona