FOTO Azylový dom v Nemecku zachvátil požiar, zranilo sa päť migrantov

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:47 • 2 min
FOTO Azylový dom v Nemecku zachvátil požiar, zranilo sa päť migrantov

BERLÍN - Najmenej päť ľudí utrpelo zranenia pri požiari azylového domu, ktorý v noci nadnes vypukol v meste Rottenburg na juhozápade Nemecka. Bezprostredne nebolo jasné, či išlo o podpaľačský útok, oznámila stanica Deutsche Welle.

slovakia

left justify in out

Plamene zachvátili provizórnu jednoposchodovú ubytovňu. V objekte zloženom z unimobuniek bývalo viac ako 80 žiadateľov o azyl. Dvaja ľudia utrpeli zranenia nôh pri skoku z okna, zatiaľ traja ďalší sa nadýchali toxického dymu. Štyroch z piatich zranených previezli do nemocnice.

 

Ostatných obyvateľov ubytovne odviezli autobusmi do miestneho kultúrneho centra, kde im poskytli pomoc pracovníci nemeckého Červeného kríža. Oheň poškodil zhruba polovicu z 56 unimobuniek a zvyšok je dočasne neobývateľných.

Rottenburg, kde sa incident odohral, sa nachádza v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Príčinu požiaru objasní až ďalšie vyšetrovanie. Podľa miestnych úradov však nie je vylúčené ani podpaľačstvo motivované xenofóbiou.

 

V období bezprecedentného náporu migrantov Nemecko zaznamenalo už celú sériu útokov na fungujúce alebo pripravované ubytovne pre migrantov.Viaceré z takýchto násilných činov zaznamenali práve na juhozápade krajiny. Úrady v Bádensku-Württembersku riešili podobný prípad aj v sobotu: do dvora domu slúžiaceho utečencom v meste Neckargemünd niekto vhodil zápalnú fľašu. Napriek podobným útokom sa veľká časť Nemcov stavia k prichádzajúcim azylantom pozitívne a mnohí im ponúkajú potraviny a ďalšiu pomoc.

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona