Autobusová stanica Nivy dostane novú tvár, Bratislavu čaká obrovská výstavba nového projektu

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 13:23 • 2 min
Autobusová stanica Nivy dostane novú tvár, Bratislavu čaká obrovská výstavba nového projektu

BRATISLAVA – Spoločnosť HB Reavis začína s výstavbou projektu Stanica Nivy. Ako prvú plánuje postaviť vežu Nivy Tower.

slovakia

left justify in out

S výstavbou nového autobusového terminálu, ktorý bude prepojený s nákupnou pasážou a tržnicou spoločnosť začne už na začiatku tohto leta. Nová stanica bude kombináciou autobusového terminálu s administratívnou budovou, nákupným centrom, tržnicou a podzemnými garážami. Projekt zahŕňa vybudovanie 2150 nových parkovacích miest.

 

Priestory stanice budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia, pričom nástupištia autobusov sa plánujú v prvom podzemnom podlaží. Cieľom projektu je sprístupnenie stanice všetkým, cyklistom, peším, cestujúcim, ktorý využívajú hromadnú či individuálnu dopravu.

 

Predpokladané ukončenie výstavby je naplánované na rok 2019 až 2020 a ponúkne viac ako 31-tisíc m2 prenajímateľnej plochy. Súčasťou projektu by mala byť výstavba nadzemnej elektrickej dráhy, ktorá spojí oba brehy Dunaja, Nivy a Petržalku, ktoré ponúkla firma HB Reavis ako vhodné dopravné riešenie, ktoré prepojí dve mestské časti.

 

S prihliadnutím na neustále rozpínajúce sa obytné štvrte Bratislavy, spoločnosť verí, že toto riešenie bude prínosom pre všetkých Bratislavčanov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies