FOTO: Atény v ohrození: Obyvateľov mesta evakuujú kvôli požiaru!

NETKY.SK • 12 August 2019, 07:08 • 2 min
FOTO: Atény v ohrození: Obyvateľov mesta evakuujú kvôli požiaru!

ATÉNY - Na predmestí Atén vypukol požiar a rozšíril sa tak rýchlo, že s ním bojuje 130 hasičov.

slovakia

left justify in out

Na aténskom predmestí Peania vypukol veľký požiar, ktorý sa začal šíriť tak rýchlo, že úrady museli bleskovo pristúpiť k evakuácii obyvateľov. Oheň sa už dostal takmer na vrchol 1026 metrov vysokej hory Hyméttos. S ohňom bojuje najmenej 130 hasičov so 42 hasičskými autami. Ako uviedli hasiči, oheň sa zrejme začal šíriť z jedného z domov alebo záhrady.

 

img 

 

Problémy s ohňom však majú aj na gréckom ostrove Elafonisos, kde rovnako vyčíňa rozsiahly požiar. Opustiť ho museli už tisíce turistov. Tí sa sťažovali na priebeh evakuácie ako chaotický a tvrdili, že ich nikto oficiálne nevyzval, aby ostrov vo vlastnom záujme opustili. Na hasení sa počas dňa podieľalo 121 požiarnikov, šesť lietadiel a päť vrtuľníkov.

 

img

 

Silný vietor v kombinácii s vysokými teplotami prispel v posledných dňoch po celom Grécku ku vzniku desiatok lesných požiarov. Medzi sobotňajším a nedeľňajším večerom (19.00 h) grécki hasiči evidovali celkovo 63 požiarov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona