FOTO Atény odovzdali pochodeň Brazílii

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 08:57 • 2 min
FOTO Atény odovzdali pochodeň Brazílii

ATÉNY - Presne 100 dní pred začiatkom olympijských hier v Riu de Janeiru boli Atény svedkom slávnostného odovzdania olympijského ohňa brazílskym organizátorom. Herečka Katerina Lehou, oblečená ako veľkňažka, viedla krátky obrad na Panatenajskom štadióne, teda na mieste, kde sa konali prvé moderné olympijské hry v roku 1896.

slovakia

left justify in out

Plameň, ktorý bol v lampáši, odovzdala prezidentovi Gréckeho olympijského výboru Spyrosovi Kapralosovi, ktorý ho ďalej posunul šéfovi brazílskych organizátorov Carlosovi Nuzmanovi. Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová nebola prítomná v Aténach, keďže v čase prehlbujúcej sa hospodárskej a politickej krízy vo svojej krajiny čelí odvolaniu za účasť v obrovskom korupčnom škandále.

 

"Naša misia, drahí priatelia, je väčšia a rozmanitejšia ako Brazília. Je to o všetkých ľudoch z Južnej Ameriky," povedal Nuzman tisíckam prítomných Aténčanov. Po stredajšej ceremónii bude mať plameň s posolstvom športu a nádeje najbližšiu zastávku vo Švajčiarsku, kde navštívi budovu Spojených národov v Ženeve a Olympijské múzeum v Lausanne. Olympijský oheň sa prvýkrát objaví v Brazílii nasledujúci utorok, kde v hlavnom meste Brasilia začne svoju dlhú niekoľkomesačnú púť, ktorú ukončí na slávnom štadióne Maracana 5. augusta počas otváracieho ceremoniálu OH 2016. Počas cesty po najväčšej juhoamerickej krajine by mal olympijský oheň prejsť 20 000 km po ceste, 16 000 km vzduchom a navštíviť stovky miest a obcí vďaka 12 000 jeho nositeľov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies