FOTO Archeológovia v Peru objavili hrobku s pozostatkami 16 čínskych migrantov

NETKY.SK • 25 August 2017, 09:06 • 2 min
FOTO Archeológovia v Peru objavili hrobku s pozostatkami 16 čínskych migrantov

LIMA - Peruánski archeológovia objavili v posvätnej starobylej hrobke z čias pred Inkskou ríšou (13. - 16. storočie) telá 16 migrantov z Číny z 19. storočia.

slovakia

left justify in out

Tí pred takmer dvomi storočiami pricestovali do Južnej Ameriky ako lacná pracovná sila. Vedci predstavili hrobku novinárom vo štvrtok, pričom ide o najväčšie pohrebisko Číňanov, ktoré kedy v Peru našli. Okrem kostier v hrobke našli ópiové fajky a ďalšie osobné predmety, ktoré používali migranti.

V druhej polovici 19. storočia do Peru pricestovalo za prácou vyše 100-tisíc čínskych migrantov. Vykonávali fyzicky namáhavú prácu na farmách, stavali železnicu či odstraňovali guáno, nahromadené exkrementy vtákov používané ako hnojivo, za čo však dostávali málo peňazí. Po smrti ich pochovávali do starobylých hrobiek z čias pred Inkskou ríšou, pretože nesmeli byť pochovaní na katolíckych cintorínoch.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona