FOTO Archeológovia objavili v troskách Pompejí muža, ktorý zomrel vo veľmi vtipnej polohe

NETKY.SK • 8 Júl 2017, 19:38 • 2 min
FOTO Archeológovia objavili v troskách Pompejí  muža, ktorý zomrel vo veľmi vtipnej polohe

Erupcia sopky Vezuv v roku 79 pochovala takmer všetky okolité mestá aj s ich obyvateľmi. Miesto, kde kedysi stáli Pompeje, je baštou archeológov, ktorí tam odkrývajú zakonzervované poostatky vtedajšieho života. Pod vrstvami zeme a stvrdnutej lávy objavili okrem iného aj telo muža, ktorý po smrti zostal vo veľmi vtipnej polohe.

slovakia

left justify in out

Nešlo o štandardné vykopávky. Po tisíckach ľudí, ktorí zomreli tak dávno, už toho veľa nezostalo. Na to, aby archeológovia zistili, v akej polohe zomreli, museli do zeme spustiť sondy, ktoré dokázali odhaliť vzduchovú bublinu alebo duté odtlačky po telách.  Do nich potom naliali sádru, ktorá odhalila tvary a polohy tiel.

 

img

 

Erupcia pochovala celé rodiny, dediny či mestá. Telá ležali jedno vedľa druhého. Niektorí sa v posledných chvíľach objímali, iní sa snažili odplaziť preč. Jeden muž však archeológov poriadne prekvapil a nechal ich meravo stáť s otvorenými ústami. Po smrti zostal 

v polohe, ktorá verne pripomána seba-ukájanie. Posledné chvíľe života si chcel zjavne užiť na plno.

 

 

Archeológovia jeho zakonzervované súkromie odhalili a teraz baví celý svet.

 

Čo skutočne tento muž robil, nevie samozrejme nikto. Táto poloha by sa dala interpretovať akokoľvek, no väčšina ľudí v tom má „jasno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies