FOTO Americký zubár zabil najslávnejšieho afrického leva: PETA ho chce obesiť, hnevajú sa aj celebrity

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 10:47 • 2 min
FOTO Americký zubár zabil najslávnejšieho afrického leva: PETA ho chce obesiť, hnevajú sa aj celebrity

HARARE - Americký zubár zaplatil v prepočte asi 50-tisíc eur, aby mohol zabiť najznámejšieho leva Afriky – Cecila – len tak pre zábavu.

slovakia

left justify in out

Zubár Walter Palmer z amerického štátu Minnesota, cestoval do Zimbabwe a vylákal Cecila z národného parku. Palemr spolu s dvomi ďalšími mužmi stopovali Cecila v lukom a šípom po celé dva dni. Keď ho nakoniec našli, Palmer ho zabil. Potom mu odrezali hlavu a stiahli z kože.

 

img

 

Palmer je známy lovec. V minulosti sa dostal do problémov za zabitie čieneho medveďa a naśledné klamanie pred súdom. Dostal za to tučnú pokutu a ročnú podmienku.

 

Lev Cecil bol súčasťou programu Oxfordskej univerzity a nosil aj GPS obojok, ktorý chceli lovci zničiť. Má niekoľko potomkov, ktoré sú po jeho smrti ohrozené.

 

Theo Bronkhorst, ktorý bol s Palmerom na love oznámil túto „chybu“ správcom parku.

 

Lovci spolu s majiteľom pozemku, ktorý hraničí s národným parkom boli obvinení a 6. Augusta sa majú dostaviť na súd.

 

Najnenávidenejší človek

 

Z doktora Palmera sa stal nepriateľ číslo jeden takmer za noc. Organizácia, ktorá bojuje za práva zvierat PETA, chce aby bol Palmer odsúdený a „pri najlepšom obesený“.

 

Do boja proti nemu sa postavili aj celebrity z celého sveta.

 

 

 

 

 

 

Stop killing big cats. Killing a lion isn't ballsy. Going into the octagon or joining the military - that's ballsy. Try...

Posted by Arnold Schwarzenegger on Wednesday, July 29, 2015

 

Ospravedlnenie

 

Palmer sa verejne ospravedlnil všetkým svojim pacientom v otvorenom liste, v ktorom píše že nevedel , že ten lev bol slávny. V liste hovorí o svojej záľube v lovení a ako ho to strešne baví už celé roky. Prakticky nešlo ani tak o ospravedlnenie ako o obhajobu jeho činu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies