FOTO Američanmi podporované oddiely SDF dobyli veľkú časť sýrskeho mesta Tabka

NETKY.SK • 1 Máj 2017, 14:18 • 2 min
FOTO Američanmi podporované oddiely SDF dobyli veľkú časť sýrskeho mesta Tabka

DAMASK - Spojenými štátmi podporovaní sýrski bojovníci dobyli od Islamského štátu (IS) relatívne väčší kus územia v meste Tabka na severe Sýrie, informovala dnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tabka sa nachádza približne 40 kilometrov juhovýchodne od samozvaného hlavného mesta Islamského štátu Rakka a je dôležitou baštou týchto sunnitských militantov.

Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily (SDF) dnes oznámili, že ich bojovníci dobyli v Tabke tri ďalšie mestské štvrte. Mesto Tabka leží pri jednej z najväčších vodných priehrad na rieke Eufrat v Sýrii.

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii spresnilo, že bojovníci Islamského štátu sa stiahli zo štvrte Sawra a začali sa zgrupovať v dvoch ďalších mestských častiach neďaleko priehrady.

Brigádny generál Husám Awwak - Asýrčan ktorý má v SDF na starosti komunikáciu s verejnosťou - však predpovedal, že jeho oddiely v priebehu niekoľkých hodín ovládnu celé mesto Tabka.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies