FOTO Američania vyznačovali na mape európske krajiny: Ako dopadlo Slovensko?

NETKY.SK • 29 November 2013, 15:20 • 2 min
FOTO Američania vyznačovali na mape európske krajiny: Ako dopadlo Slovensko?

NEW YORK – Americký portál Buzzfeed sa rozhodol otestovať geografické vedomosti Američanov, ktorí mali na prázdnej mape dopísať mená európskych krajín. Pozrite sa, ako dopadli...

slovakia

left justify in out

Najväčšie problémy robil Američanom Balkánsky poloostrov, na ktorom len zriedkakedy vedeli označiť o aké krajiny sa jedná. Zabrať im dalo aj Slovensko. Niektorý napísali, že nemajú potuchy. Jeden z opýtaných ho označil ako vojnovú zónu, alebo za krajinu, kde je veľmi zima.

Niekoľkokrát sme boli označení za zem, z ktorej pochádza Borat. Boli sme aj Rumunsko, Druhé Poľsko (Second Poland), Poľsko ?, postkomunistická krajina, Československo, Srbsko, alebo Švédsko. Vrcholom bolo keď stredoeurópske krajiny niekto označil za falošné.

Buzzfeed si okrem Američanov otestoval aj Britov, ktorí mali na slepej mape označiť všetky štáty USA. Tí takisto prepadli na celej čiare. Ich pokusy si môžete pozrieť TU.

Americké pokusy si môžete pozrieť v galérii a TU.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona