FOTO Američania si už vyberajú dizajn pre hraničný múr s Mexikom, majú osem možností

NETKY.SK • 24 Október 2017, 17:03 • 2 min
FOTO Američania si už vyberajú dizajn pre hraničný múr s Mexikom, majú osem možností

SAN DIEGO – V blízkosti mexickej hranice vyrástlo osem prototypov hraničnej steny, ktorú voličom nasľuboval americký prezident Donald Trump. Týmto dosiahol jeden z míľnikov pre jeho naplnenie. Informuje DailyMail.

slovakia

left justify in out

Prototypy postavilo ministerstvo vnútornej bezpečnosti v nadväznosti na Trumpov plán postaviť plot po celej hranici s Mexikom, aby zabránil nelegálnej migrácii.

 

Ploty sú navrhnuté tak, aby odolali hrubej sile či ničivým nástrojom a nemalo by byť možné do nich navŕtať stupienky, niektoré majú dokonca aj drôtený lem po hornom okraji. Ďalšou požiadavkou bolo, aby bol múr zo strany USA „esteticky príjemný.“ Každý model stál vládu okolo 486 000 dolárov.

 

Administratíva neuviedla, kto o výbere rozhodne, či sám prezident alebo americký ľud. Je možné, že výsledný múr bude zložený z viacerých dizajnov alebo nevyberú ani jeden z týchto návrhov.

 

Trump stále tvrdí, že múr vo finále zaplatia Mexičania, no tí sa veľmi nadšene netvária. Cena tak zatiaľ ostáva na pleciach amerických daňových poplatníkoch. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies