FOTO Aktivista nalial do Fontány di Trevi v Ríme červenú farbu: Protestuje tak proti korupcii

NETKY.SK • 27 Október 2017, 08:30 • 2 min
FOTO Aktivista nalial do Fontány di Trevi v Ríme červenú farbu: Protestuje tak proti korupcii

RÍM - Taliansky aktivista a umelec Graziano Cecchini nalial vo štvrtok do rímskej Fontány di Trevi červenú farbu, čím zopakoval svoj žartík spred desiatich rokov.

slovakia

left justify in out

Vtedy totiž fontánu, ktorá je jednou z najznámejších pamätihodností talianskej metropoly, poškodil rovnakým spôsobom.

 

Podľa Cecchiniho samotná farba fontáne nijako neublíži. Aktivista vo štvrtok povedal, že chcel týmto spôsobom protestovať proti korupcii a špinavostiam, ku ktorým v Ríme dochádza.

 

Svedkovia incidentu uviedli, že Cecchinimu sa podarilo vliezť do fontány, kam následne vylial červenú farbu. Z miesta ho po čine eskortovala privolaná polícia.

 

Cecchini ďalej uviedol, že svojim protestným činom chcel "vykríknuť, že Rím nie je mŕtvy, že je živý, a pripravený na to, stať sa opäť hlavným mestom umenia, života a renesancie".

 

Tento taliansky aktivista a umelec je známy aj tým, že na slávne Španielske schody v Ríme vysypal v roku 2008 viac ako 500-tisíc farebných umelohmotných loptičiek. Aj vtedy chcel takouto demonštratívnou akciou poukázať na problémy politického a sociálneho života v Taliansku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies