FOTO Afgánsky utečenec sa skrýval nad nápravou vlaku: Zadržali ho v Dunajskej Strede

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 13:35 • 2 min
FOTO Afgánsky utečenec sa skrýval nad nápravou vlaku: Zadržali ho v Dunajskej Strede

DUNAJSKÁ STREDA - Trnavskí colníci v neskorých nočných hodinách odhalili vo vlakovej súprave ukrytého 18-ročného utečenca z Afganistanu.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informoval hovorca Colného úradu (CÚ) Trnava Jozef Belan, v nočných hodinách vykonávali colníci zo stanice CÚ Veľký Meder súčinnostnú kontrolnú akciu so svojimi kolegami z oddelenia špeciálnych technológií CÚ Trnava, zameranú na odhaľovanie tovaru, ktorý mal uniknúť spod colného dohľadu. "Táto akcia sa zamerala na vlakové súpravy, prichádzajúce do kontajnerového terminálu sídliaceho v Dunajskej Strede," vyjadril sa Belan.

 

Vlaková súprava, v ktorej bol úkryt nelegálne prepravovaného utečenca odhalený pomocou mobilného skenovacieho zariadenia, smerovala z Turecka. "Úkryt sa nachádzal nad nápravami železničného vagónu a nebol nijak špeciálne upravený. Po identifikovaní podozrivého miesta sa skenovanie daného vagóna okamžite ukončilo a colníci vykonali prehliadku tohto miesta, kde sa našla jedna osoba," dodal hovorca s tým, že osoba nepredložila žiadne osobné doklady okrem peňaženky.

 

Nelegálne prepravovanú osobu odovzdali útvaru hraničnej a cudzineckej polície Dunajská Streda. "Podľa dostupných informácií mala osoba namierené do Francúzska a tu na Slovensku požiadala o azyl. Momentálne sa vykonávajú administratívne úkony ohľadom udelenia azylu. Po ich skončení bude umiestnená v azylovom tábore," poznamenal Belan.

 

„Nie je to prvý prípad odhalenia utečencov colníkmi pri vykonávaní kontrol v rámci colného dohľadu. Pri kontrole tovaru dovážaného do Európskej únie (EÚ) z tretích krajín sa Finančná správa nepriamo podieľa aj na odhaľovaní nelegálnej prepravy osôb, nakoľko sa tieto nezriedka ukrývajú v dopravných prostriedkoch spolu s prepravovaným tovarom. Týmto prispieva k bezpečnosti a ochrane života a majetkov obyvateľov EÚ," ukončil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies