FOTO a VIDEO Zemetrasenie poškodilo elektráreň a vyvolalo zosuvy pôdy

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 07:03 • 2 min
FOTO a VIDEO Zemetrasenie poškodilo elektráreň a vyvolalo zosuvy pôdy

TACLOBAN - Štvrtkové silné zemetrasenie v strednej časti Filipín poškodilo elektráreň, vyvolalo zosuvy pôdy a odrezalo odľahlé dediny. Časť krajiny bola ešte aj v piatok bez elektriny. Armáda do oblastí, kde hlásia neprejazdné cesty, vyslala vojakov a inžinierov.

slovakia

left justify in out

Zemetrasenie s magnitúdom 6,5 stupňa, ktoré malo epicentrum v provincii Leyte, si vyžiadalo minimálne dvoch mŕtvych, pričom hlásia tiež štyroch nezvestných. V meste Kananga sa následkom otrasov zrútila dvojposchodová budova, v ktorej troskách zahynul jeden človek a minimálne 20 ďalších sa zranilo. V meste Ormoc zahynula mladá žena v dome, na ktorý sa zosunula pôda. Viac ako sto ďalších ľudí sa zranilo.

 



Geologická služba Spojených štátov amerických (USGS) uviedla, že epicentrum zemetrasenia s magnitúdom 6,5 stupňa sa nachádzalo v horskej oblasti neďaleko mestečka Masarayao v provincii Leyte v hĺbke 6,5 kilometra. Filipínski seizmológovia naopak konštatovali, že ho zachytili v hĺbke len dvoch kilometrov. Plytké zemetrasenia pritom väčšinou spôsobujú väčšie škody na zemskom povrchu. Do piatka seizmológovia zaznamenali viac ako 241 následných otrasov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies