FOTO a VIDEO Železný muž: Tento chlapík zvládol 50 Ironmanov za 50 dní

NETKY.SK • 3 August 2015, 14:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Železný muž: Tento chlapík zvládol 50 Ironmanov za 50 dní

NEW YORK – Súťaž Ironman, alebo aj Želenzý muž je iba pre silné povahy a vymakaných športovcov, ktorý musia zaplávať 3,86 kilometra, odbicyklovať 180,25 kilometrov a odbehnúť aj maratón, ktorý je dlhý 42,2 kilometra.

slovakia

left justify in out

James Lawrence Ironmana zvládol. Na tom by nebolo nič zvláštne keby to nespravil 50-krát po sebe za 50 dní vo všetkých päťdesiatich amerických štátoch.

 

Tridsaťšesťročný James je osobný tréner a jeho 50-násobná účasť na Ironmanovi mala aj dobročinných charakter. Podarilo sa mu vyzbierať 70-tisíc dolárov, ktoré venoval nadácii Jamein Oliver Food Foundation.

 

 

James je otcom piatich detí a vyznáva aktívny životný štýl. Chce, aby jeho deti išli príkladom ostatným, a preto nesedia doma za počítačom, ale neustále športujú.

 

Napriek tomu, že to, čo James dokázal bol nadľudský výkon, nezapíše sa do Guinessovej knihy rekordov. Ironmany totiž neboli oficiálne a trať zostavoval on sám za pomoci nieľkých ďalších pomocníkov.

 

Šiesteho júna začal na Havaji a skončil 25. Júla v štáte Utah.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies