FOTO a VIDEO Zebra omámená uspávacími prostriedkami sa utopila na golfovom ihrisku

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 14:28 • 2 min
FOTO a VIDEO Zebra omámená uspávacími prostriedkami sa utopila na golfovom ihrisku

TOKIO - Zebra, ktorá v Japonsku utiekla z jazdeckého klubu, sa dnes utopila v jazierku na golfovom ihrisku po tom, ako ju zasiahli uspávacími prostriedkami. Informovala o tom britská spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Zebru naháňala na golfovom ihrisku ležiacom neďaleko mesta Toki v stredojaponskej prefektúre Gifu niekoľko hodín vyše desiatka policajtov a veterinárov. Predtým, ako ju zasiahli uspávacím prostriedkom, vbehla do jazera.

 

Zviera napriek tomu, že ho z vody vytiahli v priebehu niekoľkých minút, uhynulo. Podľa slov policajtov sa pravdepodobne utopilo a zastavilo sa mu srdce.

 

Dvojročného zebrieho samca vlastnila japonská putovná zoo. Ustajnený bol však v miestnom jazdeckom klube Mikuni West Farm, odkiaľ v utorok večer utiekol a smeroval k neďalekým horám.

 

Tamojší obyvatelia ešte dnes ráno polícii hlásili, že zebru videli cválať po diaľnici. Policajti zviera následne veľmi rýchlo vypátrali na golfovom ihrisku v Toki, kde sa ho pokúšali odchytiť. Príbeh sa však skončil tragicky.

 

"Vytiahli sme ju (z jazera), avšak jej srdce sa zastavilo," uviedol policajný hovorca Takahiro Tainguči a dodal, že zviera sa pravdepodobne utopilo.

 

Správu už na sociálnych sieťach zdieľalo a komentovalo množstvo Japoncov, ktorí tak chceli prejaviť ľútosť. Najčastejšie pritom zdieľali fotografiu, na ktorej mladé dievča zachytilo zebru klusať po lesnej cestičke.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies