FOTO a VIDEO Z väzenia, ktoré je také nebezpečné, že sa tam boja vstúpiť aj strážnici

NETKY.SK • 7 September 2015, 17:45 • 2 min
FOTO a VIDEO Z väzenia, ktoré je také nebezpečné, že sa tam boja vstúpiť aj strážnici

EL SALVADOR - Penal Ciudad Barrios je väzenie s maximálnym stupňom ostrahy v srdci mesta El Salvador. Je tak nebezpečná, že sa tam boja vojsť aj bachari.

slovakia

left justify in out

Trestanci sú výlučne drogoví díleri, vrahovia a predajcovia zbraní z najobávanejšieho gangu krajiny - Mara Salvatrucha (MS-13).

 

Pred väznicou sú ozbrojení vojaci, ktorí sa uisťujú, že nikto z väzňov neutečie. Vnútri si však členovia gangu Mara Salvatrucha môžu robiť, čo sa im zachce.

 

Väzenie bolo navrhnuté pre 800 väzňov, avšak je doslova preplnené 2600 väzňami. V uliciach El Salvadoru to momentálne poriadne vrie, takže sa očakáva, že bude ešte viac preplnené.

 

Táto malá spoločnosť gangstrov z Mara Salvatrucha má vlastnú pekáreň, remeselné dielne, rehabilitačné zariadenie a dokonca aj nemocnicu, kde pracujú iba členovia gangu.

 

V roku 2013 dostal britský fotograf Adam Hinton povolenie k vstupu do tohto obávaného zariadenia.

 

„Títo muži tam iba stoja a nemajú nič na práci iba zabíjanie. Boli to nekonečné minúty, hodiny a dni,“ povedal rodák z Londýna pre Daily Mail a dodal: „Väčšina z väzňov je zo slumov. V El Salvadore nie je miesto pre nádej alebo šance a gag je ich jediná možnosť. Ak vás polícia zatkne, na tomto mieste vás doslova vyhodia a zabudnú na vás.“

 

Gang Maria Salvatrucha je vo vojne s rivalmi z gangu Barrio 18. Do roku 2013 bolo v krajine zabitých každý deň v priemere 5 ľudí. Situácia sa upokojila v roku 2012 avšak na začiatku tohto roku sa boje opäť obnovili.

 

Salvador má momentálne najvyššiu mieru vrážd na svete. Je tam zabitých až 90 ľudí na 100-tisíc obyvateľov.

 

Dokument o MS-13 od Adama Hintona

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies