FOTO a VIDEO Výbuch plynu v ruskej bytovke zabil najmenej štyroch ľudí, medzi obeťami je aj dieťa

NETKY.SK • 16 Február 2016, 11:14 • 2 min
FOTO a VIDEO Výbuch plynu v ruskej bytovke zabil najmenej štyroch ľudí, medzi obeťami je aj dieťa

JAROSLAVĽ - Najmenej štyri obete na životoch si dnes vyžiadal výbuchu plynu v päťposchodovom bytovom dome v ruskom meste Jaroslavľ. Medzi obeťami je aj najmenej jedno dieťa, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry RIA Novosti prišlo pri výbuchu o život sedem ľudí, oficiálne však túto bilanciu zatiaľ nikto nepotvrdil. Päťposchodový dom je v dôsledku výbuchu poškodený do takej miery, že bude nutné ho zbúrať, uviedla RIA Novosti s odvolaním sa na hasičov.


So zraneniami previezli do nemocnice deviatich obyvateľov domu, spresnil TASS. Nezraneným obyvateľom domu úrady poskytli náhradné ubytovanie. Evakuovaných bolo približne 130 osôb.

 

Gubernátor Jaroslavľskej oblasti Sergej Jastrebov uviedol, že situácia s počtom obetí a nezvestných je stále nejasná, pretože nie je známe, koľko ľudí bolo v bytoch, kde je oficiálne zaregistrovaných od 12 do 17 ľudí. Susedia však informovali, že jeden z bytov na poschodí, kde došlo k výbuchu, bol neobývaný.


Prípadom sa začala zaoberať prokuratúra. Podľa predbežného vyšetrovania bol príčinou zrútenia domu zrejme výbuch plynu v jednom z bytov na druhom poschodí. Väčšina bytových domov v Rusku má zavedený plyn, ktorý sa používa pri varení.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona