FOTO a VIDEO Vo Francúzsku idú tvrdo proti moslimkám v burkinách: Pokuta a vyzliecť

NETKY.SK • 24 August 2016, 11:26 • 2 min
FOTO a VIDEO Vo Francúzsku idú tvrdo proti moslimkám v burkinách: Pokuta a vyzliecť

NICE/CANNES – V prímorských mestách na juhu francúzska zakázali celotelové plavky nazývané "burkini", ktoré nosia niektoré moslimky. Polícia pláže kontroluje a ženám prikazuje sa vyzliecť a zaplatiť pokutu.

slovakia

left justify in out

Zákaz zavedený uprostred letnej turistickej sezóny zdôvodnili potrebou sprísnenia bezpečnosti po nedávnych teroristických útokoch islamských extrémistov vo Francúzsku.

 

Plavky burkini zakrývajú celé telo vrátane hlavy s výnimkou tváre, rúk od zápästia a nôh od členka dolu. Za porušenie zákazu ich nosenia, ktorý bude na plážach platiť do konca augusta, hrozí pokuta 38 eur.

 

Policajti ozbrojený korenistým sprejom a obuškami teraz chodia po plážach a pokutujú zahalené moslimské ženy, ktoré ak chcú na pláži ostať musia sa vyzliecť. Nemôžu mať ani tradičnú šatknu tzv. burku.

 

Na videu zachytili troch policajtov, ktorí pokutujú ženu v Nice.

 

 

 

 

 

V Cannes už koncom júla zakázali na plážach nosenie veľkých tašiek a iných objemných batožín, v ktorých by mohli byť potenciálne ukryté zbrane či výbušniny.

 

K zatiaľ poslednému veľkému útoku vo Francúzsku došlo 14. júla práve na Azúrovom pobreží, a to v neďalekom meste Nice, kde útočník vrazil s nákladným autom do davu ľudí oslavujúcich sviatok dobytia Bastily. Útok si vyžiadal 84 mŕtvych a vyše 350 zranených.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona