FOTO a VIDEO Veľké vojenské cvičenie v USA straší ľudí: Príprava na veľkú vojnu?!

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 19:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Veľké vojenské cvičenie v USA straší ľudí: Príprava na veľkú vojnu?!

NEW YORK – Stredná Európa sa stále obáva konfliktu na Ukrajine, ktorý môže prerásť do vojny. Ďalšou hrozbou pre Európu je aj Islamský štát. Avšak Amerika má pravdepodobne obavy, a preto odštartovala najväčšiu vojenskú operáciu v histórii.

slovakia

left justify in out

Tajné tunely pod obchodmi Wal-Mart, manévre počas noci, ozbrojené jednotky v mestách a strach z vypuknutia občianskej vojny – Operácia Jade Helm 15 takto znepokojila ľudí na internete, ktorý si myslia, že to je úvod do novej éry stanného práva.

 

Kontroverzné osemtýždňové vojenské cvičenie sa koná v siedmych štátoch a má za cieľ vylepšiť pripravenosť špeciálnych jednotiek. „Chceme vypilovať schopnosti našich vojenských jednotiek vo veľkých častiach nerozvinutého územia,“ uvádza armáda USA vo svojom vyhlásení.

 

Operácia Jade Helm

Cvičenie s názvom Jade Helm sa začalo 15. júla pod hlavičkou velenia špeciálnych amerických jednotiek (USSOCOM) a bude trvať až do 15. septembra. Cvičenie sa koná v štátoch Texas, Nové Mexiko, Kalifornia, Nevada, Utah a Colorado.

 

Operácie sa zúčastnia špeciálne jednotky americkej armády: Navy SEALS, Velenie špeciálnych operácii US Air Force, Velenie špeciálnych operácií USMC Marine, 82. letecká divíza a rôzni ďalší partneri.

 

Ľudí varovali, že v niektorých oblastiach krajiny bude zvýšený pohyb lietadiel a to hlavne v noci, pretože cvičenie sa koná od 23:00 do 4:00. Taktiež sa v mestách pohybujú ozbrojení vojaci. Najviac týchto cvičení bude prebiehať v Texase.

 

Ľudia sa boja

Na pohode nepridala občanom USA ani zverejnená mapa, ktorá označila štáty Texas, Utah a časť Kalifornie ako „nepriateľské“ a ostanté ako „zhovievavé“ alebo „neisté“.

 

img

 

Konšpirátori na internete si myslia, že ide o prípravu na Tretiu svetovú vojnu a nie o ochranu krajiny pred terorizmom. Iní si zas myslia, že sa vojaci pripravujú na prípadnú občiansku vojnu.

 

Na YouTube sa objavili videá, na ktorých sa údajne kopú tunely pri supermarketoch Wal-Mart, aby tam armáda mohla prekvapiť ľudí.

 

 

Jedna rodina údajne videla ako do USA idú z Mexika stovky tankov. YouTube zaplavili videá z nezvyčajne veľkej vojenskej aktivity v USA, avšak nikto nepotvrdil ich autenticitu. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies