FOTO a VIDEO V Turecku zastrelil islamista ruského veľvyslanca!

NETKY.SK • 19 December 2016, 19:13 • 2 min
FOTO a VIDEO V Turecku zastrelil islamista ruského veľvyslanca!

ANKARA - Ruský veľvyslanec v Turecku Andrej Karlov, ktorého dnes postrelil neznámy útočník na výstave fotografií v Centre moderného umenia v Ankare, zraneniam podľahol. Oznámila to hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

slovakia

left justify in out

 

K útoku došlo počas otvorenia výstavy s názvom Rusko očami Turkov. Polícia útočníka pri následnom zásahu zastrelila, uviedla televízna stanica NTV.

 

Podľa svedkov, na ktorých sa odvolala ruská agentúra TASS, muž strieľal na 62-ročného veľvyslanca zozadu, keď dokončil otvárací príhovor.

 

 

 

Ruská ambasáda sa domnieva, že by mohlo ísť o islamistický útok, napísal turecký denník Hürriyet. Počas streľby totiž páchateľ údajne kričal islamistické heslá. Vykríknuť mal aj "Alláhu akbar!", teda " "Boh je najväčší", uviedla agentúra RIA Novosti.

 

 

 

Turecká televízia NTV dodala, že pri útoku utrpeli zranenia minimálne tri ďalšie osoby.

 

K útoku došlo len deň predtým, ako sa turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu stretne v Moskve so svojimi iránskymi a ruskými rezortnými kolegami, aby diskutovali o situácii v Sýrii.

 

Atentát na ruského veľvyslanca spáchal 22-ročný policajt

Páchateľom dnešného smrteľného atentátu na ruského veľvyslanca v Turecku Andreja Karlova bol 22-ročný policajt, ktorý pracoval v Ankare a v čase útoku nebol v službe. S odvolaním sa na turecké bezpečnostné sily a primátora Ankary o tom informovala britská spravodajská stanica Sky News.

 

Útočník sa na vernisáž výstavy fotografií v Centre moderného umenia v Ankare zrejme dostal tak, že pri vstupe predložil svoj policajný preukaz. Na 62-ročného veľvyslanca vystrelil zozadu, keď ten dokončil svoj otvárací príhovor.

 

Útočník bol podľa tureckého ministra vnútra Süleymana Soyla posledného dva a pol roka aktívnym členom poriadkovej polície.

 

Na videozázname, ktoré zverejnili viaceré médiá, páchateľ kričí v arabčine: "Nezabudnite na Aleppo, na Sýriu! Pokým nie sú v bezpečí naši bratia, ani vy nebudete poznať chuť bezpečia... Odídem odtiaľto len mŕtvy... Zaplatí každý, kto je zapojený do tejto krutosti".

 

Polícia útočníka pri následnom zásahu zastrelila, uviedla súkromná turecká televízna stanica NTV s tým, že muž stihol postreliť aj ďalšie tri osoby. Veľvyslanec utŕženým zraneniam podľahol.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies