FOTO a VIDEO V Trenčíne odhalili pamätník Pavla Demitru: Má formu čepele hokejky

NETKY.SK • 28 November 2016, 07:37 • 2 min
FOTO a VIDEO V Trenčíne odhalili pamätník Pavla Demitru: Má formu čepele hokejky

TRENČÍN - Legendárny slovenský hokejista Pavol Demitra má v Trenčíne svoj pamätník. Slávnostne ho odhalili v nedeľu pred hlavným vchodom zimného štadióna, ktorý nesie práve meno tragicky zosnulého hokejistu.

slovakia

left justify in out

Pamätník, ktorý odhalili dva dni pred nedožitými 42. narodeninami bývalého útočníka Dukly Trenčín a kapitána slovenskej reprezentácie, je vytesaný do kameňa a má formu čepele hokejky s pukom. Jeho vznik iniciovali fanúšikovia Dukly v lete 2013, v zbierke sa naň odvtedy vyzbieralo spolu takmer 6000 eur.

 

 

„Pamätník sme odhalili v Trenčíne, ale myšlienkami je s Pavlom Demitrom celé hokejové Slovensko. Sme radi, že vďaka prispievateľom zo všetkých kútov Slovenska, zbierke základnej hokejovej školy v Skalici, klubu HK Dukla Trenčín, spoločnosti Heineken Slovensko sme úspešne vyzbierali prostriedky postačujúce na vyhotovenie spomienky na Pavla Demitru. Každý fanúšik si ho môže prísť pozrieť naživo a zaspomínať si. My, hokejoví fanúšikovia, sme milovali, keď mal puk na čepeli hokejky a pamätník nám bude pripomínať práve tieto chvíle, vďaka ktorým na neho nikdy nezabudneme,“ uviedol jeden z iniciátorov zbierky Tomáš Baláž.

 

Pavol Demitra tragicky zahynul v septembri 2011 pri leteckej katastrofe pri ruskom Jaroslavli. Charizmatický hokejista patril dlhé roky medzi opory reprezentácie SR. Odchovanec trenčianskeho hokeja pôsobil od sezóny 1993/1994 v zámorí a vypracoval sa na jednu z najväčších hviezd profiligy. V NHL hrával za kluby St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesota Wild a Vancouver Canucks. Ročník 2010/2011 absolvoval v tíme KHL Lokomotiv Jaroslavľ.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona