FOTO a VIDEO V Riu sa zrútila nová cyklistická lávka pri pláži, dvaja mŕtvi a jeden nezvestný

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 09:52 • 2 min
FOTO a VIDEO V Riu sa zrútila nová cyklistická lávka pri pláži, dvaja mŕtvi a jeden nezvestný

RIO DE JANEIRO - Časť novej visutej cyklistickej lávky, ktorú v Riu de Janeiro postavili v rámci príprav mesta na olympijské hry, sa dnes zrútila na pláž pod ňou. Podľa svedkov lávku zasiahli predtým obrovské vlny. Najmenej dvaja z ľudí, ktorí v tom čase boli na nej, prišli o život, jeden človek je nezvestný, informovala tlačová agentúra AP s odvolaním sa na úrady.

slovakia

left justify in out

Rio de Janeiro bude v auguste dejiskom letných olympijských hier a hoci spomínaná lávka nebude hostiť žiadnu olympijskú súťaž, jej zrútenie pravdepodobne posilní obavy z pripravenosti krajiny na olympiádu.

 

 

Cyklistický chodník, na ktorom bola lávka postavená, spája pobrežné časti Ria, Leblon a Sao Conrado. Vinie sa po útesoch desiatky metrov nad hladinou oceánu. Chodník otvorili v polovici januára a ponúka úchvatné výhľady. Ozvali sa však aj hlasy, že je príliš úzky a cyklistov na ňom možno ľahko prepadnúť. Fotografie, zverejnené v tlači, poukazovali na chýbajúce zábradlie a hrdzavejúce kovové časti chodníka.

 

 

V súčasnosti sa buduje pokračovanie chodníka do Barra da Tijuca, jedného z olympijských stredísk.

 

 

K nehode došlo v deň, keď v Grécku zapálili pochodeň pre prvé juhoamerické olympijské hry. Začala sa tak 15-týždňová cesta olympijského ohňa, ktorá vyvrcholí 5. augusta otváracím ceremoniálom hier v Riu de Janeiro.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies