FOTO a VIDEO V New Yorku sa objavila socha nahého Donalda Trumpa

NETKY.SK • 19 August 2016, 14:14 • 2 min
FOTO a VIDEO V New Yorku sa objavila socha nahého Donalda Trumpa

NEW YORK - Socha nahého republikánskeho kandidáta na post prezidenta USA Donalda Trumpa sa objavila vo štvrtok na manhattanskom námestí Union Square v New Yorku. Skulptúra v životnej veľkosti oplýva vypracovanými fyziologickými detailmi vrátane žíl, bradaviek či ochlpenia ohanbia.

slovakia

left justify in out

Dielo zobrazuje Trumpa s vážnym výrazom v tvári, s extrémne malým penisom a žiadnymi semenníkmi. Identické sochy sa údajne objavili aj v Los Angeles, San Franciscu, Clevelande a Seattli, informoval dnes spravodajský webový portál The Huffington Post.

 

Pod sochou je podpísaná Indecline, anonymná anarchistická skupina, ktorá okrem iného umiestnila na Hollywoodsky chodník slávy mená černošských obetí nedávneho policajného násilia. Podľa denníka The Washington Post inkriminovanú sochu vytvoril výtvarník Ginger z Las Vegas, ktorý na jej zhotovenie použil špeciálnu tvarovaciu hlinu a silikón.

 

"Rozhodli sme sa zobraziť Trumpa bez semenníkov, pretože odmietame uznať, že je mužom, ale podľa nás je iba malým arogantným dieťaťom," vyhlásila skupina Indecline. Aktivisti dodali, že sa reakcií Trumpových stúpencov neboja.

 

Podľa najnovších informácií kontroverznú sochu z námestia Union Square už príslušné orgány odstránili. Správa newyorských parkov (NYC Parks) dnes vo vyhlásení reagovala na umiestnenie sochy so slovami, že sa "pevne stavia proti akémukoľvek nepovolenému vztyčovaniu v mestských parkoch, a to akýchkoľvek rozmerov".

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona