FOTO a VIDEO V Maďarsku sa dostali migranti do potýčky s políciou

NETKY.SK • 4 September 2015, 12:40 • 2 min
FOTO a VIDEO V Maďarsku sa dostali migranti do potýčky s políciou

BUDAPEŠŤ - Migranti z vlaku smerujúceho na pravidelnej linke do západomaďarského Šopronu, ktorý dnes polícia zastavila v meste Bicske so zámerom vziať migrantov do tamojšieho zberného tábora, ešte aj neskoro večer kládli policajtom odpor. Medzi cudzincami a policajtmi došlo k viacerým incidentom, v prípade dvoch cudzincov museli zasahovať lekári.

slovakia

left justify in out

Vlakom, ktorý sa vydal na cestu krátko popoludní z budapeštianskej stanice Keleti, cestovalo vyše 500 ilegálnych migrantov. V Bicske - 36 kilometrov západne od Budapešti - ich čakali stovky policajtov. Prítomní boli aj zdravotníci.

 

Z vlaku stále odmieta vystúpiť väčšina utečencov a neprijímajú ani vodu a potravu, ktorú im doniesli. Skupina radikálov ponúknuté potraviny síce zobrala, s krikom ich ale povyhadzovali a vodu vyliala von.

 

 

Zhruba 30 migrantov vystúpilo z vlaku, ale pred stanicou odmietli spolupracovať s políciou, posadili sa na zem a odmietli reagovať na výzvy polície. Pred budovou stanice boli pripravené viaceré autobusy na odvoz migrantov do zberného tábora, odišiel však iba jeden, do ktorého prinútili policajti nastúpiť menšiu radikálnu skupinu migrantov.

Došlo aj k naháňaniu utekajúcej rodiny s deťmi policajtmi na priestranstve pred stanicou medzi policajnými autami, čo vyústilo v hysterický rev a kolaps otca, ktorého napokon ošetrili lekári.

 

 

Celú policajnú operáciu sledovalo množstvo televíznych štábov a novinárov z rôznych kútov sveta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies