FOTO a VIDEO V Drážďanoch sa proti prílevu utečencov búrili tisíce ľudí z hnutia Pegida

NETKY.SK • 13 Október 2015, 10:17 • 2 min
FOTO a VIDEO V Drážďanoch sa proti prílevu utečencov búrili tisíce ľudí z hnutia Pegida

DRÁŽĎANY - Stúpenci protiimigračného hnutia Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu (Pegida) protestovali v pondelok večer v Drážďanoch vo východnom Nemecku proti prílevu obrovskej vlny utečencov do krajiny. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Protiislamské hnutie Pegida zásadne nesúhlasí s politikou spolkovej kancelárky Angely Merkelovej, ktorej súčasťou je prijímanie migrantov pochádzajúcich z blízkovýchodných vojnových štátov. Ulicami Drážďan v spolkovej krajine Sasko pochodovalo v pondelok večer zhruba 9000 ľudí, uviedla spoločnosť Durchgezählt, ktorá realizuje odhady veľkosti verejných zhromaždení. Prítomní pravicoví radikáli pokrikovali heslá a niesli protiimigračne ladené transparenty. V Drážďanoch sa súbežne konalo tiež zhromaždenie približne 250 oponentov hnutia Pegida. O rozdelenie týchto dvoch skupín sa postarali nasadené bezpečnostné zložky. Po hádke s policajtom zatkli jedného z demonštrantov z Pegidy.

 

Menšie protesty zvolali protiislamisti i do neďalekých miest Kamenica (Chemnitz) a Lipsko v spolkovej krajine Sasko, dodala polícia.

Podľa oficiálneho odhadu Berlína by v tomto roku malo do Nemecka pricestovať okolo 800.000 žiadateľov o azyl. Prevažná väčšina z nich pochádza z vojnou zmietaných štátov ako Sýria, Afganistan, Irak či Eritrea. Niektoré odhady však v súvislosti s Nemeckom hovoria až o milióne nových žiadateľov o azyl.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies