FOTO a VIDEO Tragédia v New Jersey: Osobný vlak vrazil do nástupištia, najmenej 3 mŕtvi

NETKY.SK • 29 September 2016, 16:45 • 2 min
FOTO a VIDEO Tragédia v New Jersey: Osobný vlak vrazil do nástupištia, najmenej 3 mŕtvi

HOBOKEN - Vlak prímestskej dopravy, ktorý havaroval dnes na stanici Hoboken v americkom štáte New Jersey, išiel vo chvíli nárazu do zakončenia koľaje vysokou rýchlosťou. Vyplýva to z vyjadrenia jednej z cestujúcich pre kanál WNBC-TV, ktoré citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Jednoducho vôbec nezastavoval. Vlak išiel naozaj rýchlo a v podstate ho zabrzdil až koniec trate," povedala pre WNBC-TV Nancy Bidoová, ktorá sa v súprave viezla. Nešťastie v čase rannej špičky si podľa televízie NBC New York vyžiadalo najmenej jedného mŕtveho a vyše 100 zranených. Zatiaľ jedinou obeťou má byť žena-tridsiatnička, ktorý v tom čase stála na nástupišti.

 

Čelný vozeň súpravy po náraze vybehol na krytú plochu medzi nástupišťami a staničnou budovou, pričom sa zrútila časť kovovej konštrukcie podopierajúcej strechu. Viacero spomedzi zranených je podľa zdrojov AP v kritickom stave.

 

Zatiaľ nejasnú príčinu nešťastia by mali odhaliť vyslaní vyšetrovatelia Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB). Bývalý pracovník tohto federálneho orgánu John Goglia uviedol pre kanál NBC News, že záznamník z riadiaceho stanovišťa by mal poskytnúť odpoveď na to, či strojvodca pri vchádzaní do koncovej stanice brzdil. Nemenovaní predstavitelia polície sa vyjadrili, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mohlo ísť o terorizmus alebo iný úmyselný čin.

 

Stanica Hoboken ležiaca na brehu rieky Hudson River oproti newyorskej štvrti Manhattan patrí medzi najrušnejšie dopravné uzly na území New Jersey, ktoré obsluhujú spoje tamojšej štátnej spoločnosti NJ Transit. Počas bežného pracovného dňa ňou prejdú tisíce cestujúcich, pričom mnohí z nich tam prestupujú na trajekty do New Yorku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona