VIDEO Tento muž si pochutnáva na piesku a štrku, objedáva aj domy

NETKY.SK • 9 Február 2016, 17:11 • 2 min
VIDEO Tento muž si pochutnáva na piesku a štrku, objedáva aj domy

PATNA - Hans Raj je muž indického pôvodu, ktorý má oproti zvyšku sveta pomerne odlišné chute. Denne skonzumuje tanier štrku alebo piesku a tvrdí, že ešte nikdy nebol chorý.

slovakia

left justify in out

Raj (45) je podľa slov jeho známych závislý, a na rôznych horninách si pochutnáva už viac ako 25 rokov. Dedinčania ho pre jeho zvláštny zvyk prezývajú "Pieskový muž". Raj dokonca veľa cestuje a zbierať rôzne piesky, štrky a úlomky tehál, aby si vyskúšal ich rôznorodé chute.

 

"Jem tehly a kamene asi 25 rokov. Milujem to. Nemyslím si, že majú na moje telo nejaké škodlivé účinky,“ povedal Raj, ktorý tvrdí, že pri tejto strave ešte nikdy neutrpel nejaké zdravotné komplikácie.

 

"Začal som už v mladom veku. A teraz je to pre mňa úplne bežné. Podľa môjho názoru, minerálne látky v piesku mi dodávajú energiu, rovnako ako kúsky muriva,“ vysvetľuje. „Moje zuby sú úplne v poriadku. Môžem sa zahryznúť do toho najtvrdšieho kameňa bez problémov," dodáva.

 

Lekári v indickom štáte Uttarpradéš sa domnievajú, že Raj mohol upadnúť do stavu nazývaného „Pica“, čo je porucha príjmu potravy, pri ktorej sa u ľudí vyvíja apetít pre normálne nejedlé predmety.

 

"Občas si vezmem uvoľnenú tehlu alebo odlomenú časť niečieho domu. Je to pre mňa jediný spôsob, ako mať pravidelné dávky hornín a ďalších vecí," vysvetľuje Raj. Jeho priatelia sa ho roky snažili od jedenia hornín odradiť, ale Raj sa od svojho bizarného zvyku nenechal odradiť. Má dokonca ideálnu prácu - je murár.

 

"Pracujem s Rajom takmer 10 rokov. Obaja sme murári. Je známy tým, že žuje tehly a iný materiál počas výstavby,“ povedal jeho kamarát a dlhoročný kolega. "Je jednoducho nemožné ho zastaviť. Stal sa prosto závislý."

 

"Milujem chuť štrku, mám piesok s čajom, chlebom a dokonca aj polievky. Je to to, čo ma stále udržuje fit. Ľudia, ktorí jedia normálne jedlo chorľavejú častejšie," dodal Raj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies