FOTO a VIDEO Táto opustená Ufo dedinka je ako z iného sveta

NETKY.SK • 10 August 2017, 10:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Táto opustená Ufo dedinka je ako z iného sveta

WANLI – Opustená „Ufo dedinka“ leží v okrese Wanli na Taiwane.

slovakia

left justify in out

Toto miesto bolo kedysi šialene populárne. V šesťdesiatych rokoch minulého storočia „Ufo dedinku“ obývali ľudia, ktorí sa tešili neštandardnému životu v kozmických lodiach.

 

Príčinou vyľudnenia tohto miesta bola údajne stúpajúca cena ropy, ktorá mala zapríčiniť, že život v týchto končinách sa stal príliš nákladným. Povráva sa tiež, že sa tu robotníkom stávali záhadné úrazy. Čo je skutočnou príčinou, nie je oficiálne známe. V každom prípade je toto miesto vizuálnym zážitkom a stojí za zmienku.

 

 

Futuristické domy navrhol fínsky architekt Matti Suuronen ako alternatívnu k prenosným obývateľným objektom. Inšpiroval sa dizajnom lyžiarskej kabíny.

Sureálne príbytky boli svojho času lacnými alternatívami bývania. Nachádzala sa v nich spálňa, kúpeľňa, malá kuchyňa, šesť plastových lehátok a krb. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies