FOTO a VIDEO Taliansko sužujú povodne: Hlásia dve obete, Ferrero prerušilo výrobu

NETKY.SK • 26 November 2016, 07:42 • 2 min
FOTO a VIDEO Taliansko sužujú povodne: Hlásia dve obete, Ferrero prerušilo výrobu

RÍM - Viacero talianskych riek sa v piatok vylialo v dôsledku dlhotrvajúcich silných dažďov. Pri povodniach zrejme dvaja ľudia prišli o život, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jeden nezvestný je v Piemonte na severe krajiny a ďalší na ostrove Sicília. V prvom prípade ide o 70-ročného muža, ktorého pohltil príval vody z pretrhnutej hrádze, keď sa pokúšal priviesť kone z pastviny. Na Sicílii zase strhol prúd vody roľníka aj s autom.

 

 

Počas povodne v Turíne sa na rieke Pád uvoľnili dve výletné lode a narazili do mosta. V provinciách Cuneo a Turín ostalo podľa talianskej agentúry ANSA približne 400 ľudí bez prístrešia, pričom viacero obcí je odrezaných od sveta. Výrobca cukroviniek Ferrero musel z bezpečnostných dôvodov prerušiť výrobu vo svojom najväčšom talianskom závode v Albe na brehu rieky Tanaro.

 

 

Výstrahu najvyššieho stupňa síce meteorológovia v Piemonte v piatok odvolali, varovanie talianskeho úradu civilnej ochrany však ostáva v platnosti.

 

 

V Ligúrii momentálne platí najnižší stupeň výstrahy, tamojšie úrady však odhadujú škody na úrovni 100 miliónov eur.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona