FOTO a VIDEO Takto by museli vyzerať ľudia, aby dokázali prežiť ťažkú dopravnú nehodu

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 08:30 • 2 min
FOTO a VIDEO Takto by museli vyzerať ľudia, aby dokázali prežiť ťažkú dopravnú nehodu

SYDNEY – Ľudia nie sú stvorení na to, aby prežili ťažké dopravné nehody. Preto sa väčšina častokrát končí smrťou. Aby sme ich dokázali prežiť, museli by sme vyzerať ako “Graham”.

slovakia

left justify in out

Silikónová postava menom Graham je zatiaľ posledným pokusom Komisie pre dopravné nehody v austrálskom štáte Victoria, aby poučili verejnosť o bezpečnosti na cestách. Táto postava by bola jediným človekom na svete, ktorý má fyzické atribúty na to, aby prežil ťažkú dopravnú nehodu.

 

Túto veľmi zvláštne vyzerajúcu postavu vytvorila v austrálskom meste Melbourne umelkyňa Patricia Piccinini v spolupráci s traumatológom Christianom Kenfeldom, aby ukázali, že ľudské telo nie je prispôsobené kolíziám na cestách.

 

 

„Hlava má oveľa väčšiu lebku a zohráva rovnakú úlohu ako prilba na bicykel. Graham nemá krk, takže sa mu nemôže porušiť žiadna krčná chrbtica. Rebrá, ktoré sme vytvorili dokážu absorbovať oveľa viac tlaku,“ povedali tvorcovia o Grahamovi.

 

Ten bude vystavený v štátnej knižnici štátu Vicotria do 8.augusta, kde si jej návštevníci môžu pozrieť do detailov štruktúru jeho tela.

 

 

„Nie je tu, aby nás poučoval, ale má nám otvoriť oči,“ dodala na margo Grahama umelkyňa Maria Piccinini.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies