FOTO a VIDEO Strašidelná krása: Ruský umelec vyrába bábiky ako živé dievčatá

NETKY.SK • 27 Január 2016, 16:00 • 2 min
FOTO a VIDEO Strašidelná krása: Ruský umelec vyrába bábiky ako živé dievčatá

MOSKVA - Ruský umelec si vďaka svojim jedinečným bábikám získal pozornosť a obdiv ľudí po celom svete. Michael Zajkov vyrába neuveriteľne realistické bábiky, ktoré niektorým dokonca naháňajú hrôzu.

slovakia

left justify in out

Bábiky sú veľké skoro ako skutočné dievčatká, majú pehavé líca, kučeravé vlasy a lesklé pery. To čo ich na prvý pohľad výrazne odlišuje, sú aj neobvyklé vidiecke šaty. Zajkov sa vyhráva s každým detailom, cez drobné prsty, nechty, malé nosné dierky, až po jemne pootvorené pery.

 

Zajkova práca bola prvýkrát predstavená verejnosti v roku 2012 na štvrtej medzinárodnej výstave "Umelecké bábiky" v Moskve. Podľa jeho biografie na Dollery.com, sa tak stalo iba dva roky po tom, čo vytvoril svoju prvú bábiku.

 

Zajkov študoval sochárstvo pre bábkové divadlo potom, ako získal titul na kubánskej štátnej univerzite v Rusku. Jeho bábiky vyzerajú, akoby boli z mäsa a kostí, ale v skutočnosti sú vyrobené z polyméru a majú v tele 13 kĺbov, ktoré im umožňujú realistický pohyb.

 

Parochne sú vyrábané vo francúzsku a sklenené oči ručne vyrába nemenovaný nemecký umelec. Topánky vyrába samotný Zajkov, pričom všetky sú navrhnuté tak aby boli originálne a dokonalé.

 

Šaty šije zo starožitnej francúzskej čipky v štýle, ktorý vládol v rokoch 1900. "Moje bábiky sú realistickejšie než hocijaké iné," povedal umelec. Zajkovu tvorbu na Instagrame aktívne sleduje viac ako 71 000 fanúšikov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies