FOTO a VIDEO Stánok s občerstvením získal významné ocenenie: Ako prvý má Michelinovu hviezdu

NETKY.SK • 9 August 2016, 10:51 • 2 min
FOTO a VIDEO Stánok s občerstvením získal významné ocenenie: Ako prvý má Michelinovu hviezdu

SINGAPUR – Najlepšie reštaurácie na svete a najlepší šéfkuchári sa usilujú získať Michelinovu hviezdu. Každá reštaurácia by sa chcel objaviť v Michelinovom sprievodcovi.

slovakia

left justify in out

Michelin Guide je knižný sprievodca spoločnosti Michelin, ktorý sa inšpiroval najstarším sprievodcom, ktorý udeľoval hviezdičky reštauráciám a hotelom – Michelin Red Guide. Michelinova hviezda je najprestížnejšie ocenenie aké môže reštaurácia dostať.

 

Očakávali by ste, že toto ocenenie majú reštaurácie, ktoré servírujú jedlá v deviatich chodoch a za šialené peniaze. Na jednej strane je to pravda, avšak po prvýkrát ju udelili aj stánku s rýchlym občerstvením.

 

Chan Hon Meng (51) pracuje 35 rokov v Singapurskom stánku s občerstvením. Jeho špecialitou je kura na tradičný spôsob. Za jednu porciu si účtuje od 1,7 eura po 2,7 eura, alebo si môžete kúpiť rovno celé kura za 13 eur. Keďže Singapur je najdrahšie mesto na život na svete, je cena veľmi prijateľná.

 

Chanove kura je tak obľúbené, že pre jeho stánkom sú dlhé rady a častokrát má vypredané už pred záverečnou. Jeho kura ochutnali aj z MIchelinovej komisie a následne zavolali Chanovi, že získal prestížne ocenenie. „To si robíte srandu? Prečo by ľudia od Michelina prišli ku mne? Nepočul som, že by tu bola nejaká inšpekcia,“ reagoval Chan na telefonát od Michelina.

 

Nebol to vtip, a tak Chanov stánok je jediným stánkom s rýchlym občerstvením, ktorý má Michelinovu hviezdu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona