FOTO a VIDEO Španielsku Seseňu zahalil dym z horiacej skládky pneumatík, obyvatelia sú uväznení v domoch

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 15:18 • 2 min
FOTO a VIDEO Španielsku Seseňu zahalil dym z horiacej skládky pneumatík, obyvatelia sú uväznení v domoch

MADRID - Rozsiahly požiar vypukol dnes na veľkej skládke pneumatík v blízkosti španielskeho mesta Seseňa. Úrady vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali z domov a neotvárali okná, keďže pri horení sa vytvoril obrovský mrak hustého čierneho dymu.

slovakia

left justify in out

Toto nariadenie sa podľa starostu mesta Carlosa Velázqueza týka troch štvrtí, ktoré sú ohrozené hustým dymom. Nariadenie bude platiť, kým hasiči uhasia požiar. Jeho príčina zatiaľ nie je známa.

Podľa tlačovej agentúry EFE mohlo byť na skládke do 100.000 kusov pneumatík. Požiar hasí 21 hasičských tímov, ktorým pomáhajú aj dva vrtuľníky.

 

Miestna polícia tiež informovala, že v súvislosti s požiarom zrušili v jednej zo škôl vyučovanie. Úrady tiež vyzvali vodičov prechádzajúcich regiónom, aby okná na svojich autách nechali zavreté.

Skládka sa nachádza medzi mestami Seseňa, ktoré patrí do regiónu Kastília-La Mancha, a mestom Valdemoro v Madridskom regióne. Hlavné mesto Španielska leží 35 kilometrov severnejšie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona