FOTO a VIDEO Šok v Moskve: Moslimka sa prechádzala pred stanicou metra s hlavou dieťaťa v ruke

NETKY.SK • 29 Február 2016, 19:06 • 2 min
FOTO a VIDEO Šok v Moskve: Moslimka sa prechádzala pred stanicou metra s hlavou dieťaťa v ruke

MOSKVA – Žena odetá v tradičnom moslimskom oblečení odsekla hlavu malému dievčatku, a potom sa s ňou prechádzala po metropole Ruska.

slovakia

left justify in out

Žena kričala „Allahu Akbar“ a prechádzala sa pred stanicou metra Oktyabrskoye Pole na severozápade ruskej metropoly a vyhrážala sa, že sa vyhodí do vzduchu.

 

 

 

Это пиздец просто!

Fotka uverejnená používateľom oleg_smotra (@oleg_smotra),

 

O niekoľko hodín potom našli policajti bezhlavé telo dieťaťa po tom, ako ich privolali k požiaru k bytovke v Moskve.

 

Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že 38-ročná žena pôvodom z Uzbekistanu dnes ráno počkala na odchod rodičov dievčatka s jeho starším súrodencom z bytu. Z neznámych dôvodov potom toto troj- až štvorročné dieťa zabila, byt podpálila a z miesta činu ušla. Bezhlavé telo dievčatka našli hasiči privolaní k likvidácii požiaru v byte na severozápade Moskvy.

 

Dieťa identifikovali ako Nasťu M. a jej bývalú 38-ročnú opatrovateľku Gyulchehru Bobokulovu z Uzbekistanu.

 

Podľa výpovedí očitých svedkov, žena prišla k vchodu do metra Okťabrskoje Pole s červenou igelitovou taškou, z ktorej vytiahla hlavu dieťaťa a potom, držiac ju v ruke, chodila po ulici, vykrikovala "Alahu akbar" a rozprávala sa sama so sebou, až kým ju asi po 20 minútach zaistila polícia.

 

 

Do príchodu polície k nej žiaden okoloidúci či predavač z blízkych obchodov neodvážil pristúpiť. "Všetci sa báli," uviedol jeden zo svedkov. Podľa iného svedka sa žena ľuďom na ulici vyhrážala, a to aj policajtovi, ktorý ju chcel spacifikovať ešte pred príchodom posíl. Žena ho varovala, že ak sa k nej priblíži, "odpáli sa". „Zabili moje dieťa...všetkých odpálim,“ kričala. Okrem toho údajne kričala aj, že neznáša demokraciu.

 

 

 

Zrejme práve v súvislosti s tým do lokality, kde ženu zadržali, polícia vyslala tím pyrotechnikov tajnej služby FSB. Podozrenie, že v areáli stanice metra Okťabrskoje Pole a jeho okolí by sa mohli nachádzať výbušniny, sa však nepotvrdilo.

 

Polícia kauzu vyšetruje pre podozrenie zo spáchania vraždy maloletej osoby. V prípade, že psychiatri usúdia, že páchateľka bola v čase zločinu príčetná a súd ju uzná za vinnú, hrozí jej dlhoročné väzenie.

 

Ruský ombudsman pre práva detí Pavel Astachov dnes podľa agentúry Interfax označil vraždu dievčatka v Moskve za "monštruózny a nevysvetliteľný" zločin a vyzval rodičov, aby pri prijímaní pestúnok pre svoje deti žiadali potvrdenie o psychickom zdraví vystavené odborným lekárom. V správe na svojom konte na sieti Twitter Astachov pripomenul, že už neraz sa stalo, že opatrovateľka svojho zverenca bila či mučila a "teraz to dospelo až k vražde".

 

V reakcii na vraždu dieťaťa dnes Rada federácie vyzvala sprísniť kontrolu nad agentúrami, ktoré sprostredkúvajú zamestnanie pre opatrovateľky detí.

 

Viacero ruských agentúr medzičasom s odvolaním sa na federálnu migračnú službu informovalo, že žena podozrivá z vraždy dievčatka pracovala v Moskve, kam pricestovala v januári, ilegálne. 

 

Malá Nataša mala údajne problémy s učením a nemohla chodiť. Mala aj 15-ročného brata. Jej rodičia si prenajímali v Moskve byt. Matka pracuje pre obchod so svadobnými šatami, jej otec ako technik v opravovni telefónov.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies