FOTO a VIDEO Smrteľná zóna v Černobyle sa mení na oázu života, je tam neskutočne krásne

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 19:04 • 2 min
FOTO a VIDEO Smrteľná zóna v Černobyle sa mení na oázu života, je tam neskutočne krásne

Černobyľ pred vyše 30 rokmi postihla vážna jadrová havária, ktorá napáchala strašné škody. V oblasti ešte stále pretrváva rádioaktivita a ľudia sa jej vyhýbajú, život ju ale neopustil.

slovakia

left justify in out

Po havárii v roku 1986 v okruhu 30 kilometrov od elektrárne vytvorili ochrannú zónu,  do ktorej by sa nemalo vstupovať. Zakázané ovocie však chutí najlepšie a vždy sa nájde nejaký zvedavec, ktorý si nedá povedať.

 

Odborník na ekológiu Sergey Gashchak sa začal o toto územie zaujímať hneď po havárii. V ochrannej zóne teraz nastražil kamery, ktoré mali zaznamenať tamojší svet poznačený katastrofou.

 

 

Zábery sú v skutku šokujúce. Neprítomnosť ľudí Černobyľu zjavne prospela. Príroda sa zotavila a začala prekvitať pestrými farbami. Husté lesy, zelené lúky, stáda zvierat a priezračné potoky, to je dnešný Černobyľ.

 

Pravdepodobne je len otázkou času, kedy sa do oblasti vrátia ľudia a začnú prírode do cesty klásť betónové steny. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies