FOTO a VIDEO Rozsiahly požiar v hlavnom meste Indie: Úplne zničené Národné prírodovedné múzeum

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 09:14 • 2 min
FOTO a VIDEO Rozsiahly požiar v hlavnom meste Indie: Úplne zničené Národné prírodovedné múzeum

NAÍ DILLÍ - Národné prírodovedné múzeum (NMNH) v indickom hlavnom meste Naí Dillí postihol dnes v skorých ranných hodinách miestneho času rozsiahly požiar, ktorý zničil jeho vnútorné zariadenie. Informuje o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa miestnych úradov hasiči bojovali s plameňmi vyše štyri hodiny. Požiar vypukol na najvyššom poschodí tejto šesťposchodovej budovy. Na mieste zasahovalo 35 hasičských vozov. Príčina katastrofy sa vyšetruje. Minister životného prostredia Prakaš Džavadekar uviedol, že rozsah škôd ešte nebol vyhodnotený.

 

 

"Je to tragédia. Národné prírodovedné múzeum je pokladom našej krajiny a nedá sa vyčísliť v peniazoch," vyhlásil Džavadekar, ktorý nariadil požiarny audit v ďalších 34 indických múzeách.

 

Pri zásahu utrpelo šesť hasičov vážne zranenia, píše denník The Times of India. Predstaviteľ zasahujúcich hasičov vyhlásil, že v budove múzea nefungovali bezpečnostné systémy.

 

 

Národné prírodovedné múzeum patrí k popredným štátnym muzeálnym inštitúciám Indie. Vo svojich zbierkach prezentuje exponáty fauny, flóry a nerastného bohatstva krajiny. Založené bolo v roku 1972, do prevádzky ho uviedli v roku 1978.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies