FOTO a VIDEO Revolučný vynález: Vodné bubliny vyradia plastové fľaše

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 15:13 • 2 min
FOTO a VIDEO Revolučný vynález: Vodné bubliny vyradia plastové fľaše

TOKIO - Plasty a najmä plastové fľaše v dlhé roky predstavujú vážny ekologický problém. Riešenie je už ale na dosah a usiluje sa o neho kreatívna japonská spoločnosť Ooho!

slovakia

left justify in out

Ooho! navrhla revolučný spôsob pre balenie vody. Namiesto neekologických plastových fliaš bude tekutinu umiestňovať do obalov, ktoré sú plne ekologické a tento obal môžete dokonca zjesť. 

 

Bubliny sú vyrobené z prírodného extraktu z morských rias a tým je tento typ obalu nezávislý na rope. Keďže sú bubliny vyrobené z prírodného materiálu, v prírode sa dokážu rozložiť sa za približne 4 až 6 týždňov.

 

img

 

Spoločnosť túto myšlienku predstavila už v roku 2013, odkedy sa jej ju podarilo preniesť do reality a praxe. Vďaka kampani crowfundingovej kampane  na projekt vyzbierali už 800-tisíc dolárov (754 tisíc eur) od ľudí, ktorí veria v ekologickú budúcnosť a sú ochotní dobré nápady podporiť.

 

Množstvo plastových fliaš je na celom svete enormný, och využitie dočasné, spaľovanie škodlivé a rozloženie trvá stovky rokov. Vodné bubliny preto môžu priniesť úplne novú éru.

 

Takto sa vodné bubliny vyrábajú: 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies