FOTO a VIDEO Pred policajnou stanicou blízko letiska v Istanbule vybuchla bomba

NETKY.SK • 6 Október 2016, 17:50 • 2 min
FOTO a VIDEO Pred policajnou stanicou blízko letiska v Istanbule vybuchla bomba

ISTANBUL - Bomba umiestnená na motocykli vybuchla dnes v blízkosti policajnej stanice v Istanbule, kde zranila najmenej desať ľudí, výlučne civilistov.

slovakia

left justify in out

Istanbulský guvernér Vasip Šahin to oznámil s tým, že nikto z nich neutrpel vážne zranenie. Poprel tým svoje prechádzajúce vyjadrenie, že jeden človek bol pri mohutnom výbuchu v mestskej časti Yenibosna vážne zranený, informovala tlačová agentúra AP.

 

K zodpovednosti za výbuch sa zatiaľ nikto neprihlásil. Explóziu bolo počuť aj na Atatürkovom medzinárodnom letisku, vzdialenom asi dva kilometre, ktoré bolo v júni terčom útoku s najmenej 45 mŕtvymi.

 

Súkromná tlačová agentúra Dogan uviedla, že polícia pátra po osobe, ktorú videli opúšťať miesto činu s motocyklovou prilbou.

 

Televízia CNN-Türk zverejnila fotografie, na ktorých vidno vážne poškodené autá v okolí. Explózia im vyrazila okná a pozohýbala rámy.

 

Tureckom otriaslo za posledný rok už viacero smrtiacich bombových útokov, ktoré sú pripisované kurdským povstalcom, ale aj prívržencom teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona