FOTO a VIDEO Polonahé ženy po celom svete protestovali za svoje práva

NETKY.SK • 24 August 2015, 15:10 • 2 min
FOTO a VIDEO Polonahé ženy po celom svete protestovali za svoje práva

WASHINGTON – Ženy v 60 mestách po celom svete dali dole vrchné časti oblečenia a s holými prsiami sa rozhodli podporiť kampaň s názvom „Osloboďte bradavky“.

slovakia

left justify in out

V New Yorku bol protest asi najväčší a zúčastnilo sa ho asi 300 žien. V ich čele stála modelka a herečka Rachel Jessee. „Našim cieľom je rodová rovnosť. Chceme, aby boli ženské bradavky voľné po celom svete,“ povedala Rachel pre britský Daily Mail.

 

 

Protest spôsobil blokádu niekoľkých ulíc na Manhattane. Starosta New Yorku Bill de Blasio a policajný šéf Bill Barton chcú dostať nahé ženské bradavky z námestia Times Square. Tam pôzujú polonahé ženy, ktorým turisti platia za to, aby sa s nimi mohli odfotiť.  Od roku 1992 sú v New Yorku legálne.

 

Okrem New Yorku sa protest napríklad konal aj vo Washingtone, kde sa nahota dostala aj pre Biely dom. V škótskom Edinburghu sa protestu zúčastnilo 50 žien.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies