FOTO a VIDEO Piesočná búrka v Libanone má už tisícky obetí, úrady zatvorili školy

NETKY.SK • 9 September 2015, 13:58 • 2 min
FOTO a VIDEO Piesočná búrka v Libanone má už tisícky obetí, úrady zatvorili školy

BEJRÚT - Zatvorenie škôl a úradov si dnes vynútila nezvyčajne silná piesková búrka, ktorá v Libanone vyčíňa už tretí deň, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na nariadenie libanonského premiéra Tammáma Saláma.

slovakia

left justify in out

Libanonské úrady vydali toto nariadenie z obavy o zdravie obyvateľstva, keďže v dôsledku búrky zomreli štyri osoby a ďalších najmenej 2000 ľudí hospitalizovali s dýchacími problémami a poškodením pľúc, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na libanonské ministerstvo zdravotníctva.

 

DPA spresnila, že obete pieskovej búrky žili na východe a severe krajiny, kde prírodný živel vyčíňa najsilnejšie.

V Sýrii prišlo počas pieskovej búrky o život šesť ľudí. Podľa expertov sa táto silná piesková búrka sformovala z tlakovej níže v severovýchodnej Sýrii a rozniesla piesok z púšte po celom regióne.

 

Pieskovou búrkou je postihnutý aj Izrael, kde miestne denníky vyzvali starších a chorých ľudí, ako aj tehotné ženy, aby sa radšej zdržiavali vnútri. Denník Haarec pripomenul, že v nepriaznivom počasí by sa náročnej fyzickej aktivity mala vyvarovať väčšina populácie.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies