FOTO a VIDEO Odinovi vojaci: Gang, ktorý chráni ženy a deti pred útokmi utečencov

NETKY.SK • 4 Február 2016, 17:46 • 2 min
FOTO a VIDEO Odinovi vojaci: Gang, ktorý chráni ženy a deti pred útokmi utečencov

HELSINKI – Gang samozvaných civilných ochrancov, ktorých vedie neo-Nacista, vykonáva tzv. migrantské hliadky po fínskych mestách, aby tak zabránil útokom na ženy.

slovakia

left justify in out

Skupina s názvom „Odinovi vojaci“ kráčajú ulicami v bomberách, aby „ochránili svoje ženy, priateľky a deti“ po tom, čo Škandináviu zaplavila vlna utečencov.

 

Gang, ktorý má údajne skupiny po celej Európe, sa zmobilizoval po tom, čo za posledný rok pribúdali útoky utečencov na obyvateľov, pretože „fínska vláda pokašlala všetko, čo mohla“.

 

Britský Daily Mail sa dostal medzi členov tohto gangu a dokonca navštívil aj ich tajné veliteľstvo.

 

 

 

S Odinovými vojakmi sa vydali aj na hliadku po meste Kemi, ktoré sa nachádza na severe Fínska. „Vláda všetko pokašlala a my sme dôsledok,“ povedal jeden z lídrov skupiny Jani (27), ktorý cez deň pracuje v továrni. „Politici dovolili utečencom znásilňovať naše ženy a nič proti tomu nerobia. V uliciach bude vojna a my sme pripravení na boj."

 

img

 

Skupina vznikla v septembri a založil ju bývalý trestanec Mika Ranta a momentálne je jednou z najrýchlejšie rastúcich protiimigrantských skupín na starom kontinente.

 

Skupina sa dištancuje od švédskych futbalových chuligánov, ktorí minulý  týždeň napadli migrantov v Štokholme a tvrdia o sebe, že sa ešte nezaplietli do násilia. „Ako skupina sme sa nikdy neuchýlili k násiliu,“ povedal 26-ročný Lari Kuosmanen a dodal: „Chceme ochrániť našich ľudí. Ťažké je bť za dobrých, keď vyzeráte ako zlý.“

 

img

 

Veľká väčšina Odinových vojakov sú pracujúci ľudia zo strednej triedy. Daily Mail sa stretol so smetiarom, niekoľkými hutníkmi, mechanikom, vodičom kamióna a pracovníkom továrne. Ostatní sú nezamestnaní. Tkamer každý člen má kriminálny záznam a niektorí strávili aj dlhší čas za mrežami.

 

Majú dokonca aj Facebookovú stránku, ktorá takmer 25-tisíc fanúšikov a „lajky“ denne pribúdajú. Tvrdia, že majú 600 členov vo viac ako 25 bunkách po Fínsku, Švédsku, Nórsku, Dánsku, Poľsku, Nemecku, Estónsku, Maďarsku, Británii a dokonca aj v USA.

 

„Bieli nedovolia Moslimom, aby zničili ich kultúru,“ povedal pre Daily Mail Juha-Matti Kinnunen (27), ktorý si odsedel niekoľko rokov v base. „Ak sa veci budú vyvýjať týmto smerom, bude etnická čistka nevyhnutná. Kresťanstvo a Islam sú vo vojne niekoľko storočí a neskončí pokiaľ jedna strana nezvíťazí. Budeme bojovať, aby sme ochránili našu kultúru, zem a ľudí.“

 

Daily Mail sa telefonicky spojil aj so zakladateľom Rantom, ktorý je momentálne v Španielsku. „Biela rasa bude nahradená inými, ak nezmeníme aktuálnu situáciu. Každá rasa má dobré a zlé charakteristiky a preto je každá dôležitá. Niektoré rasy majú nižšie priemerné IQ ako my.“

 

Mnohí z Odinových vojakov nie sú pravicoví extrémisti. Mika Kemppainen (39) je otec troch detí a pracuje ako kuchár a pripojil sa ku gangu po tom, čo videl ako si skupinka utečencov fotí jeho deti v škole. „Nemám problém s farbou pleti alebo kultúrou. Snažím sa udržať ulice bezpečné. Nie sme nacisti. Sme iba patrioti,“ hovorí Mika.

 

Fínsko má asi 5,5 milióna občanov a zažíva najväčšiu recesiu za posledné dve dekády. Do krajiny prišlo od jesene 32-tisíc utečencov, čo je 10-násobne viac ako predošlý rok. Fínsko má najmenej policajtov na jedného občana a útoky utečencov v krajine sa množia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies