FOTO a VIDEO Neuveriteľný výkon: Kňaz zdolal 1550 km beh z Košíc do Ríma

NETKY.SK • 11 November 2016, 11:18 • 2 min
FOTO a VIDEO Neuveriteľný výkon: Kňaz zdolal 1550 km beh z Košíc do Ríma

KOŠICE - Rímskokatolícky kňaz a aktívny bežec Peter Gombita zdolal 1550 kilometrov dlhú trasu Košice - Rím. Behom chcel riaditeľ útulku pre bezdomovcov Oáza – nádej pre nový život, n. o., v Bernátovciach pri Košiciach upozorniť na problém chudoby a podporiť myšlienku, že aktívnym športom možno pomôcť menej šťastným ľuďom. Na 50-dňový maratón sa vydal v polovici septembra z centra Košíc.

slovakia

left justify in out

Do Ríma dorazil vo štvrtok (10.11.) a svoje dojmy zhodnotil na sociálnej sieti. "Dobehnuté, dobojované... Veľká vďaka Vám všetkým za modlitby, povzbudenia a pomoc! Pán Boh, zaplať!," poďakoval všetkým podporovateľom.

 

 

 

Na cestu sa pripravoval nielen fyzicky, ale i modlitbou. Od košického arcibiskupa Bernarda Bobera dostal požehnanie.

 

Maratón však Gombita prerušil, aby sa začiatkom októbra vrátil do Košíc na Medzinárodný maratón mieru (MMM) a následne pokračoval v ceste.

 

Neskôr sa k nemu pridal obyvateľ útulku v Bernátovciach Ladislav Bodnár, s ktorým v roku 2014 bežal z Ašu do Svidníka a v tom istom roku sa zapojili aj do MMM v Košiciach.

 

 

 

Ako informuje Vatikánsky rozhlas, v Ríme sa dnes začína podujatie Svätého roka milosrdenstva, ktoré je určené bezdomovcom a ľuďom v núdzi. Program sa začne dnes, keď bezdomovcov prijme v Aule Pavla VI. Svätý Otec František.

 

Na druhý deň dostanú priestor svedectvá, večerná mariánska vigília s procesiou so sviečkami, ako aj veľký koncert S chudobnými a pre chudobných pod taktovkou Ennia Morriconeho a Marca Frisinu. V nedeľu bude Svätý Otec spolu s ľuďmi v núdzi sláviť svätú omšu v Bazilike svätého Petra. Okrem Slovákov sa očakáva i účasť Francúzov, Nemcov, Portugalcov, Angličanov, Španielov, Poliakov, Holanďanov, Maďarov, Chorvátov, Švajčiarov a Talianov.

 

Na podujatí sa zúčastní aj dvadsaťčlenná skupina z Oázy – nádeje pre nový život, n.o., z Bernátoviec s jej riaditeľom Petrom Gombitom.

 

Cestu bezdomovcov z Bernátoviec do Košíc Gombita podporil z peňazí, ktoré sa mu podarilo vyzbierať prostredníctvom darcovskej sms alebo milodarmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies