FOTO a VIDEO Na Srí Lanke zabíjalo extrémne počasie, o domov prišlo 20-tisíc ľudí

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 19:21 • 2 min
FOTO a VIDEO Na Srí Lanke zabíjalo extrémne počasie, o domov prišlo 20-tisíc ľudí

KOLOMBO - Najmenej osem obetí si vyžiadali intenzívne dažde, záplavy a zosuvy pôdy v ostrovnej krajine Srí Lanka v Indickom oceáne. Svoje príbytky muselo nedobrovoľne opustiť viac ako 20.000 ľudí, informovala dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne zdroje v Kolombe.

slovakia

left justify in out

Rozmary počasia mimoriadne silno zasiahli centrálnu časť krajiny a jej západné pobrežie vrátane hlavného mesta Kolombo. Situácia by sa podľa prognóz mohla v nasledujúcich dňoch ešte ďalej zhoršiť. V tejto súvislosti zazneli dnes varovania pred záplavami v metropole krajiny i zosuvmi pôdy v deviatich z 25 správnych jednotiek krajiny.

 

Srílanský minister obrany Karunáséna Hettijáračči informoval, že do boja s prírodným živlom boli nasadení tak príslušníci polície, ako aj armády. Ostatné intenzívne zrážky si na Srí Lanke v decembri 2014 vyžiadali najmenej 24 obetí, pričom domovy muselo vtedy opustiť vyše 100.000 ľudí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona